top of page

Ikä yllätti ikinuoren liikkujan?

Päivitetty: 30. jouluk. 2022Kaikille meille tulee joskus vastaan se tilanne, että huomaamme jonkin asian kehossamme muuttuneen. Liikunta, liikkuminen ja palautuminen on erilaista. Paikkoja kolottaa eri tavalla kuin ennen. Kuulostaako tutulta? Oletko ehkä miettinyt, että tämä on varmaan jokin välivaihe? Hiljalleen huomaat ja tunnistat sen tosiasian, että kyllä tämä on pysyvä tila.

Onko nyt niin sanotusti peli ohi, hyväksytään tilanne ja odotellaan mitä vauhtia suorituskyky laskee?


Saatat lähteä tutkimusmatkalle, että mitkäs asiat kehossasi ovat hyvin ja löytyykö sieltä jotain puutteita, virheitä tai korjattavaa? Voin kertoa, että aina löytyy korjattavaa ja itse välttelisin kerhon virheiden etisimistä. Miksi? Kehon asennon yms. syy-seuraussuhteet esimerkiksi kipuihin ovat aika heikkoja. Ensin kannattaisi katsoa mitä kaikkea voisit tehdä.

Tekemäni YouTube-video tukee tätä tekstiä. Käy ihmeessä katsomassa. Teksti jatkuu videon jälkeen.


Ratkaisuja


Minulla olisi sinulle ratkaisu. Ja kerron heti alkuun, että mitään ei ole vielä menetetty. Voit itse asiassa harjoitella ja liikkua lähes samalla tavalla kuin ennen. Kiinnittäisin sinun kohdallasi huomiota siihen, miten asiat teet. Eli olet siinä tilanteessa, että sinun tulisi soveltaa harjoittelua.

Esimerkkejä:


Kiinnittäisin enemmän huomiota sellaiseen kestävyysharjoitteluun, joka edistää palautumistasi. Miksi? Mikäli harrastuksestasi on vaikea palautua, todennäköisesti se pääharrastuksesi on lajina raskaampaa kuin kehon palautumiskykyä tukeva harjoittelu.


Voimaharjoittelua suosittelisin kaikille, joilla on suorituskyvystä samanlainen kokemus kuin tässä tekstissä kuvailen. Alkuun kuitenkin lähtisin tekemään kevyemmillä painoilla ja katsoisin, mikä on se minimimäärä, jolla pystyt kehittymään tai joka auttaa sinua.

Viimeisenä miettisin hyvin pitkälle harjoittelun rytmityksen. Mitä teet minäkin päivänä on erittäin olennaista palautumisen ja suorituskykysi kehittämisen kannalta.

Kaikki on siis vielä mahdollista oikeanlaisella soveltamisella. Mikäli tarvitset apua kuntoilussa tai urheilussa, ole rohkeasti yhteydessä. Tästä pääset tutustumaan sivustooni tarkemmin ja millaista apua minulla voisi olla tarjota sinulle.


- Luciano Posillipo


174 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page