top of page

MINÄ VALMENTAJANA JA FYSIOTERAPEUTTINA

Oma tarinani yrittäjänä

"Kukaan ei tule soittamaan ovikelloa

ja pyytämään mukaan."

Luciano Posillipo medium kuva.  ©Kunnon Palvelua - LP

Miten kaikki alkoi?

 

Aloitin valmentamisen vuonna 1999 HJK-Kannelmäen juniorijalkapallojoukkueessa. Heti ensimmäisestä harjoituksesta alkaen minua kiinnosti harjoittelun laatu, yhteisöllisyys sekä miten valmennettavat saa sitoutettua liikuntaan tai urheiluun.

 

Tästä alkoi tutkimus- ja opiskelumatka fyysiseen valmentamiseen, psykologiaan, ryhmädynamiikkaan, johtamiseen, pedagogiikkaa, metodologiaan sekä erilaisiin valmennustyyleihin.

 

Miten tieni kulki?

Urheilussa matkasin HJK:n kaupunginosajoukkueesta Atlantiksen, IF Gnistanin, FC Jokereiden, AC Allianssin ja FC Hongan kautta tähän pisteeseen.

 

Liikunta sekä sosiaali- ja terveysalalta aloin saamaan kokemuksia vuodesta 2007 alkaen, kun perustin oman toiminimeni ja työskentelin hierojana itsenäisesti sekä Personal Trainerina Elixia Alexiumissa.

 

Tämän jälkeen aloin toteuttaa kaikkia palveluitani yrittäjänä ja työllistämään

itseäni. Aluksi tein pientä keikkaa siellä täällä ympäri kaupunkia.

Mitä kaikkea olen matkalla oppinut? 

 

Urheilumaailma opetti yrittäjyydestä ja toisin päin. Kukaan ei tule ovelta hakemaan, vaan tiedon ja osaamisen eteen on tehtävä töitä päivittäin. Menestyäkseen on oltava sinnikäs, on jatkuvasti päivitettävä osaamistaan ja seurattava alan parhaita tekijöitä.

 

Opin, millaista on toimia junioriurheilussa sekä aikuisten kilpajoukkueissa. Viimeisin kosketukseni joukkueurheiluun oli FC Hongan naisten päävalmentajana neljän vuoden ajan. Onnekseni näin koko kentän ja kirjon siitä, mitä jalkapallo voi Suomessa olla.

 

Naisjalkapalloilussa toimiminen opetti minua toimimaan pienillä resursseilla maksimaalisen hyvin. Lisäksi opin urheilijoilta elämänhallinnasta, esim. kuinka yhdistää ammattimainen harrastus sekä työ- ja siviilielämä.

 

Sosiaali- ja terveys- sekä liikunta-alalla olen saanut kehittyä hienojen kollegoiden ympäröimänä Elixia Alexiumissa, ammattimaisessa SelkäCenterissä ja nykyisessä innovatiivisessa työympäristössä Fysios SelkäCenter -työyhteisössäni. 

Lisäoppia olen hakenut erilaisista koulutuksista, kollegoilta sekä AMK-tutkinnosta. Lisäksi olen valmennuspuolella ollut aktiivisesti yhteydessä kansainvälisestikin eri alojen huippulaadukkaisiin osaajiin.

Tärkein oppini alan huipuilta, 

fysioterapiassa ja valmennuksessa:  

mikäli haluaa jatkuvasti kehittyä, on säilytettävä valtava kriittisyys omia ja vallitsevia toimintapoja kohtaan, uteliaisuus uuteen, intohimo ja nöyryys. On kuljettava omaa tietä. 

Miten arvoni muodostuivat yrittäjänä?

Kollegoilta ja useiden alojen huipuilta olen oppinut avoimuutta ja ymmärtänyt, että tiedon jakaminen hyödyttää meitä kaikkia. Luotettavuus on yksi tärkeimmistä asioista joukkueurheilussa. Laadukas työ kannustaa kaikkia, koska asioita voi koko ajan oppia järjestelmällisesti lisää.

Näitä samoja arvoja ja periaatteita noudatan omassa yriksessäni: avoimuus, luotettavuus, ja ammattimaisuus.

bottom of page